SpringStrings
 
Nyhedsbrev Februar 2004
 

Velkommen til forårssæsonen 2004, og til det andet nyhedsbrev fra SpringStrings.

Julekoncerten

Efterårssæsonen afsluttede med SpringStrings julekoncert den 17. December 2003.
I en næsten fuld Kuhlau-sal (i Lyngby Kulturhus) spillede SpringStrings de fleste af sine numre, i blandet solist optrædener med de tilknyttede lærere.

Koncerten blev optaget af Radio Mølleå, og har efterfølgende været sendt to gange.

Det var SpringStrings første koncert, og for nogle af musikerne, var det også deres første koncert.

Aktiviteter i foråret

I løbet af foråret, skal SpringStrings på sin første udlandsrejse: En tur til Hamborg 16-18 April, hvor vi skal besøge et tilsvarende orkester ved Staatliche Jugendmusikschule - Hamborg.
I denne Weekend, er der planlagt en fælles orkesterprøve samt 1 eller 2 koncerter.
Der skal selvfølgeligt også være tid til lidt sightseeing.

Koncertprogrammet vil dels bestå af tidligere indøvede numre, dels af nye numre.
Der er udvekslet noder med orkestret fra Hamborg, der vil indøve nogle af SpringStrings numre, så der ved koncerterne i Hamborg vil være enkelte numre, hvor begge orkestre spiller sammen.

Der er aktiviteter i gang med henblik på at organisere kost og logi under turen til Hamborg. Der vil dels blive arrangeret privat indkvartering (primært for de større børn), men også alternativ indkvartering - for de mindre børn og deres forældre. I starten af Juni, kommer orkestret fra Hamborg så på besøg hos os i en Weekend. Her vil der tilsvarende være en/to koncerter, samt lidt sightseeing.

Derudover skal SpringStrings deltage i et arrangement den 29. Februar sammen med 1. klassernes rytmikhold, samt deltage i musikskolens dag den 28. Marts.

I takt med at flere detaljer kommer på plads, vil de blive vist på SpringStrings hjemmeside, så følg selv med der.

Langsigtede planer

På længere sigt er der planer om en orkesterweekend (i stil med Haslev-turen i November 2003) i løbet af efteråret, samt en udlandsrejse til England i foråret 2005.

Lærerstaben

Søren Østergaard har bedt om orlov fra SpringStrings.
Vi er selvfølgeligt kede af at skulle undvære Søren, og ønsker Søren held og lykke, og på forhåbentligt snarligt gensyn.
Søren forsætter sin normale violinundervisning.

Som erstatning for Søren, deltager indtil videre Gitte Saandvig. Gitte bor i Ålborg, og har derfor lang transport tid til og fra Orkesterprøverne.

Orkesterforening

I Januar 2004 blev der afholdt stiftende generalforsamling i SpringStrings orkesterforening. Foreningen er oprettet med henblik på at blive optaget som lokal afdeling under Musik & Ungdom.
Desuden arbejder foreningens bestyrelse på at skaffe midler til at dække øvrige aktiviteter, samt med forskellige praktiske aktiviteter i forbindelse med det daglige, og specielt i forbindelse med de forskellige arrangementer der afholdes.